Diyanet'in Mekke'deki 'Çocuk Kafilesi' hacı adayı anne babaları rahatlatıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac vazifesi için çocuklarıyla gelen anne babaların rahat ibadet etmeleri için oluşturduğu "Çocuk Kafilesi" projesinden iki sene içinde toplam 48 çocuk istifade etti.

Diyanet'in Mekke'deki 'Çocuk Kafilesi' hacı adayı anne babaları rahatlatıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac vazifesi için çocuklarıyla gelen anne babaların rahat ibadet etmeleri için oluşturduğu "Çocuk Kafilesi" projesinden iki sene içinde toplam 48 çocuk istifade etti. Proje ile 40 güne varan hac ibadetinde, anne baba adaylarının çocuklarına yönelik Kur’an-ı Kerim eğitimi, siyer, boyama, resim faaliyetleri ve zeka oyunları gibi çeşitli faaliyetler düzenleniyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın desteği ile hayata geçirilen proje kapsamında ibadetleri sırasında çocuklu hacı adaylarına destek olunması hedefleniyor. Projeyle hacı adaylarının çocuklarına konakladıkları otelde hem oyun alanı hem de faaliyet alanı oluşturuluyor. Çocuk eğitimi konusunda tecrübeli personelin görev aldığı, projede çocuklara sevdirilerek İslam’ın şartları, ibadetlerin güzellikleri öğretiliyor. Ailelerin talebi ile gerçekleştirilen faaliyetler çerçevesinde umre ibadeti, tavaf ve Arafat’ta da çocuklar için özel programlar yapılıyor.


Çocukların keyifli vakit geçirdikleri proje kapsamında çocuklu hacı adayları da rahat ve huzurlu bir şekilde ibadetlerini gerçekleştiriyor. Diyarbakır’dan hac vazifesi için gelen Erdinç Baykuşak, 40 günlük bir programda olduklarını belirterek, “Medine’de çocuklar yanımızda rahatça mescide geldiler. Ancak Mekke-i Mükerreme’de şartlar biraz daha değişti. İhram, tavaf, trafik, ibadetlerin yoğunluğu ve meşakkati artınca, çocuklar zorlanmaya başladılar. Haftanın belirli günlerinde Dar’ül Hadi Otel’deki özel mekana çocuğumuzu bırakarak onların da rahatlamasını sağlıyoruz” dedi.


Diyanet İşleri Başkanlığının geçen sene hayata geçirdiği proje ikinci yılında hacı adaylarından da olumlu dönüşler alıyor. 2023 yılının hac döneminde 24 çocuğun faydalandığı projeden bu sene de 24 çocuğun yararlanması öngörülüyor.

Kaynak: İHA