Her kafadan bir ses! Bu seçimde çarşı karışacak peki, Kürt seçmen ne diyor? Detaylar dosya haberimizde...

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı bir vakit kala siyasinin kalbi ağzında atıyor. Özellikle Kürt seçmenin özellikle de yüzde 85’lik nüfusun Kürtlerden oluştuğu Diyarbakırlı Kürt seçmenin seçimde ne hamle yapacağı cevabı merak edilen sorular arasında sağlam bir yere sahip.

Her kafadan bir ses! Bu seçimde çarşı karışacak peki, Kürt seçmen ne diyor? Detaylar dosya haberimizde...

Cumhurbaşkanı’nın 27 Mart’ta geldiği Diyarbakır’da “Siyaset, millete hizmet etmek, ülkenin sorunlarına diyalog yoluyla çözüm bulmak için yapılır. Biz, zihni özgür, vicdanı özgür, ahlakı kâmil herkesle oturur konuşuruz. Emperyalistlere kuklalık etmeyen herkesle oturur konuşuruz” ifadelerine yer vermiş ve bundan birkaç gün önce eski HDP Milletvekili Leyla Zana’da Diyarbakır Nevruzunda güvenoyu toplamaya çalışmış nabızlar iyiden iyiye ölçülmüştü.

İTİBAR ETMEYİN

Durum böyle olunca HDP Eski Genel Başkanı tutuklu Selahattin Demirtaş’ın da hapishaneden DEM Parti için oy verin çağrısında bulunacağı iddiaları da ortaya atılmıştı. Bu iddialar gündemdeki yerini halen korurken Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, “Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş'ın DEM Parti Genel Merkezi'ne seçime ilişkin bir mektup ilettiği haberleri tümüyle uydurmadır. Avukatları ve DEM Parti Genel Merkezi'ni zan altında bırakan bu tür uydurma haberlere itibar edilmemesini rica ediyoruz." Açıklamasında bulunmuştu.

BUNUN ADI PROVAKATÖRLÜKTÜR KÜTAHYALI!

Son olarak ta daha birkaç saat önce avukat mı, futbol yorumcusu mu yoksa haber yorumcusu mu olduğu net olmayan Televizyonların ikon ismi Rasim Ozan Kütahyalı’nın sosyal medya hesabından yaptığı provakatörce paylaşımda, “Ah Selahattin Demirtaş ahhhh… Nerdesin? Halkın senin şu efsane konuşman gibi bir açıklama yapmanı bekliyor… Kürt halkı, Selahattin Başkan’ın ne diyeceğini hasretle bekliyor…” ifadelerine yer verdi.

SENİN SİYASETİN NE ZAMAN BİTECEK CÜBBELİ?

İsmail Ağa Cemaatinin kapısından kovulsa bacasından girmeyi tercih eden ve nabza göre şerbet vermesiyle bilinen, her sözü gündeme vuran ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü 31 Mart Yerel Seçimlerine az bir zaman kala, "Bunlara mı teslim edelim yani. Onun için mecburen fıkıha göre konuşuyorum. Ehveni şerin tercih olunması vaciptir. Vaciptir ne demek başka çıkarın yok, mecbursun. Bunu yapmadığı anda günahkâr olur, azaba girer Yeniden Refah, Saadet vb. adaylarına özellikle İstanbul, Ankara gibi kazanamayacakları kesin ama Cumhur İttifakı'na kaybettirip CHP'yi, DEM'i teröristleri kazandıracağı kuvvetle muhtemel olan yerlerde bunlara oy vermek caiz değildir. Sana ne diyemezsin, ben bunu bildirmek zorundayım.” Sözleriyle yine ülke gündemine düşmeyi başardı.

SOSYAL MEDYA YORUMCULARI İŞ BAŞINDA

Birçok sosyal medya kullanıcısı ise 31 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin özellikle İstanbul olmak üzere gıyabında Diyarbakır ve Kürt seçmenin fazla olduğu bölgedeki seçimlere ilişkin,  “Meydanlarda Apo'nun mektubu da okunsa, Selahattin Demirtaş açıklama da yapsa, Erdoğan çıkıp: "Çözüm sürecini yeniden başlatıyoruz." da dese, DEM seçmeninin büyük bir kısmı İmamoğlu’na oy verecek. DEM seçmeni stratejik oy kullanacak; Erdoğan ve AKP'nin daha fazla güçlenmesine izin vermeyecek. Göreceksiniz, hep birlikte göreceğiz.”  Paylaşımında bulundu.

DİYARBAKIRLI KÜRT SEÇMEN NE DİYOR?

Sokak röportajında yerli seçmenlere uzatılan mikrofona konuşan Kürt vatandaşlar  “Biz oylarımızı baştan beri hep Kürtlere verdik. Baktık boş. Bu sefer dedik ki AK Parti’ye oylarımızı verelim. Ama bu zamana kadar bize bir fayda sağlamadılar” ifadelerine yer verdi.

Haber: Nazime Aslı ÇAVLAN-DOSYA HABER

Kaynak: Diyarbakır Söz