AMEDSPOR VE DERSLER!…

..Ve sportif başarı noktasında, 12 yıllık Diyarbakır hasreti, son buldu.. İp göğüslendi.. Evet, Amedspor son hafta Menemen maçıyla beraber, kenti ve bölgeyi sevince boğdu..!

***

Diyarbakır Stadyumu’ndaki mahşeri coşkunun renkliliği görülmeye değer muhteşemdi.. Tarifi zor.. Yaşayan bilir.. Binlerce kişi, sahaya indi.. Tarihi bir an, denir ya işte öyle bir görünüm!…

***

Şehrin cadde ve sokaklarındaki, gece boyunca devam eden kutlamalar!.. Bölge illerinden, sevinç gösterileriyle gelen görüntüler.. Bir coşku zirvesiyle, gurur vericilik hakim

***

Şehir, ülkeyle kenetlendi.?  Der demez bizi, eskilere götürdü.. Diyarbakırspor’un o efsane yıllarını hatırlattı.. 7’den 70’e özlenen ve özlemiş olduğumuz bir tablo, yaşandı, yaşatıldı..

***

Denir ya, enva-i olumsuzluklara rağmen!… 12 yıldan bu yana süre gelen bir mücadelenin, getirisi olan Şampiyonluk.. Önceki gün Kupa TFF bölge teslim aldı.. Kupa kutlama töreni yapılacak..

 

***

 Her şey bir emek sonucu oldu! Bu işte emeği geçen çok insan var!.. Kulüp yönetimi, teknik heyet, futbolcular ve taraftarlar.? Kent bileşenleri. Komplike dayanışmayla gelen başarıyı, tebrik ediyorum ve de kutluyorum!…

***

Yeni bir sayfa, yeni bir anlayış, yeni bir yönetim, yeni bir kadro!. Ve tabi ki, yeni bir teknik heyet!?. Bu minvalde, konuşulan, tartışılan, gözlerin cevap aradığı çok, şey var..

***

Sezon için kollar sıvanacak.. Ancak zaman içerisinde, konuşacağız, tartışacağız!.. Yönetimin de kendisine göre, çizeceği bir yol haritası elbette olacaktır.. Beklemek gerek..

***

Ancak kısm-i bir uyarıda bulunmak istiyorum!.. Özellikle de, Diyarbakırspor’un yaşadığı efsane başarı ile mahkum edildiği, hezimetler silsilesinden, ders-i ibret çıkarma adına..

***

Hep derim.. Geçmişteki hatalar tekerrür etmesin!… Özellikle ve öncelikle, siyasi bir saikle Amedspor ne hareket etsin, ne de hareket edilmesine yönelik atraksiyonlar geliştirilmesin.

***

Evet siyasetçiler maça gelsin, ama tribünleri ve oturdukları koltukları şovlarına meze etmesin!..  Her adımı, her söylemi, her beyanı; kucaklayıcı olsun!.. Kutuplaştırıcı olmasın!?

***

Koşullar neyi ikmal ederse etsin, kutuplaştırıcılığa meyil edene de, fırsat ve kozlar verilmesin!.. İdeolojik, tartışmaların odağından kendini, tüm değerleriyle sakındırmalıdır!?.

***

Kentin de, bölgenin de, ülkenin de bütün renklerini, farklılıklarını kapsayan bir anlayışın, membasıyla hareket etmelidir.. Tavizsiz olmalı.. İlkelerinden de ödün vermemelidir..

***

Hiç bir zümre, “buranın sahibi benim. Benim istemediğim buraya giremez" anlayışı ile hareket etmemeli, izin de verilmemelidir.. Ve daha nice sıralayabileceğimiz uyarılar!

***

Tüm bunlar, Amedspor’un kurumsal kimliği için, elzem olduğu gibi yarınları açısından, sağlıklı temellere oturması ve kalıcı başarılara ulaşması için, önem arz edicidir…

***

NOT.. Söz Futbol başarısından açılmışken, bir tebriğimiz de, 21 Diyarbakır Masterler Futbol Takımı’na olsun.. Antalya’da ulusal ve uluslararası 35 takımın katılımıyla gerçekleşen “Atatürk Bahar Turnuvası’nda”, Türkiye Şampiyona oldu.. Turnuvanın en centilmen futbolcusu da, Diyarbakır ekibinden Salih Kartal.. Takımı da, oyuncuları da, Kartal’ı da kutluyor ve tebrik ediyorum…

***

GÜNÜN SÖZÜ…

Hiç bir başarı, kendiliğinden gelişmediği gibi tesadüfi de değildir..