DİYARBAKIRSPOR VARDIR VAR OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

Diyarbakirspor vardır. Var olmaya devam edecektir.Diyarbakirsporda liglerin başlamasına az bir süre varken henüz bir ses ve açıklama yok en azından yönetim tarafından bir açıklama yapılması lazım beklentiler bu yönde taraftarlar ve sevenleri bu konuda tedirgin bir bekleyiş içinde

     Her sezon yaplan hatalar yine aynı  şekilde devam ediyor. 3 sezondur aynı şeyler yapılıyor. Hem yönetim konusunda hemde transferde çok yanlışlar yapılıyor. Bazen para ile olmuyor işi bilen bir yönetim ve ekiple hedefe daha çabuk varılır. Diyarbakırsporun bu durumda olması bizleri üzüyor 24 Haziran 1968 de kurulan ve kentin ilk profesyonel takımı olma unvanını alan tek Diyarbakırspordur.

          Bu şehirde gördüğü muameleyi hiçte hak etmiyor .Kendi şehrinde yabancı muamelesi görüyor. Dışardan büyük göç alan Diyarbakır büyük bir metropol şehir olmuş. Diyarbakırlidan çok bu şehirde diğer çevre ilerden gelen insanların göçüne maruz kalmış gelenek görenekleri nerdeyse yok olmuş bir şehir olmuştur .

     Diyarbakır şehrinde imkanıda var potansiyelde var.Fakat bu iyi kullanılmıyor. Diyarbakirspora yardim  destek yok ancak başkanlar ve yöneticilerin imkanları ile ayakta kalan bir düzen var . 11 yıl süper lig görmüş bir takımın bu durumda olması çok üzücüdür.

       22 milyon borcu var faizlerle beraber bu 4 veya 5 iş adamının verdiği yemek parası kadar etmiyor. Diyarbakirspiora yaklaşım sıfır kimse ayağı kalkması için elini taşın altına koymuyor. Diyarbakırspor  2008 de düşüşe geçti. O süreçte o kadar vali geldi bürokrat geldi gitti hiç birinin aklına gelmedi iyi günde kongrelerine başta bu insanlar çiçeklerle  gelirdi .Şimdi durumu iyi değil diye kimse ortalıkta görünmüyor.

     Diyarbakırspor yeniden ayağı kalkması için çaba gösterilmelidir.56 yıllık mazisi olan bir takımın bu durumda olması Diyarbakır şehri için çok döşündürücüdür.Bu dünyanın hiç bir yerinde yoktur.  Diyarbakırspor bu kentin ismini taşıyan ilk takımdır . Bunu kimse değiştiremez. Er geç bu takım yine eski günlerine dönecektir.

      Şimdi bu takıma emek veripte hayatta olmayan Diyarbakirsporun asilzade başkanlarının kemikleri mezarlarında sızlıyordur.Çelebi Eser Abdurahman Özbek Şeymus Akçadağ Vekin Aktan Nejat Cemiloğlu bunlardan bazılarıdır. Bu insanlar ne emekle ner zorluklarla bu takımın temelini attılar. Şimdi bu durumda olması çok üzücü ve düşünürüdür.

   Yönetimin  Diyarbakirsporla yapacağı her adımı takip ediyoruz. Çok geç olmadan ne yapılacaksa açıklama yapılsın  Bu bekleyiş Diyarbakirspora zarar veriyor. Sevenlerinin tedirgin bekleyişinın son bulmasını diliyoruz .Diyarbakirspor vardır. Var olmaya devam edecektir Kimse bunu değiştiremez. Böyle bilinsin il Valisi spor taban birlikleri ve bu şehirde yaşayan herkesin desteğine ihtiyacı vardır. .Herkes  gücü oranında elini taşın altına koysun herkesten ricamız budur .