“KAN BURGER” DEMİYORLAR MI?

Israrım, meramım ve hedefim, iktidara muhalefet olsun diye, muhalif takınanlar değil.. Ki, olmaz da.. Hele ki, Gazze  için.. Hele ki, Ortadoğu’da olup bitenler için.. Hele ki, gevşek gevşek, takınanlar hiç değil!..

***

Yarım ağızla siyonizme, yol arkadaşlığı edecek kadar zilletleşen!.. Her ortamda “kaçak dövüşmeyi” belleyen, batının emir erlerini kaale bile almam… Kaldı ki, hiç bir şekilde onlardan söz etmem, laflarını da etmem!… Halk deyimiyle; “boş verelim bunları!..”

***

Gel gelelim, konuşmamız gereken mevzuya!.. Vakıa iktidarla yol yürüdüğünü söyleyip, devşirmelik yapanlar.. İsrail’e, siyonizme, ABD emperyalizmine, dünya beşten büyüktür deyip, Birleşmiş Milletlere, karşı en sert, radikal, duruş sergileyen kişi, hiç kuşkusuz ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır..

***

İlk günden buyana, Gazze’de, Filistin’de, siyonizmin yayılmacı çatışmasına, zulmüne, şiddetine, soykırımına karşı durarak, dünyaya haykırmaktadır; insanlık nerede diye?! “One minute” diyen, Erdoğan’ın partisinde!..

***

Hele ki, doğup, büyüdüğü Rize ilinde, bir takım yerel siyaset figürlerinin, gösterdiği gaflet ve delaleti haykıran, laçkalıklarını, arsızlıklarını, yüzsüzlüklerini gün yüzüne çıkaran, hal ve hareketleri, kabul edilebilir değil.. Affedilir, maruz görülebilir yanı yok!..

***

Bu resme, ama bu resme pür dikkat kesilelim; zihnimizde de sorgulamasını yapalım!.. “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!” Yani arkadaş!.. Siz ki, AK Partili Belediye başkanlarısınız.. Üç ilde Belediye Başkanı.. Parti İl Teşkilatı.. İlçe Teşkilatı üyeleri.. İş adamları.. Hatta Sivil Toplum Örgütleri..

***

Yekün şekilde; Erdoğan’ın üstlendiği dava ve misyon ekseninde, yol yürüyenler olarak, kendinizi gösteriyorsunuz!.. Ama icraatınız, hiç de öyle değil!.. Açılışına katıldığınız hamburgerci’nin tabelasına bakmadınız mı?.. Kurdelesini kestiğiniz o mekan ne satıyor, ne üretiyor görmediniz mi?!

***

Ama yok!.. Siz ahalinin aylardır boykot ettiği, nefret söylemleriyle eleştirdiği, protestolarda bulunduğu.. Kan burger diye haykırdığı, bir markanın açılışına katılıyor, methiyeler diziyor, kurdelesini kesiyor!..

***

Yetmiyor bir de, podyuma çıkmış mankenler misali, pozlar vererek, paylaşımda bulunuyorsunuz!.. Siz bu kadar mı, halktan kopuksunuz, siz bu kadar mı, siyasi rantıyla keyif çattığınız partiden, uzaksınız!.. Yazıklar olsun!?..

***

Vakıanın en korkuncu da şu!.. Siyonist mezaliminin finansörü ve Gazze'deki soykırımın suç ortağı olduğu herkesçe haykırılan, Burger King'i ve işgalci İsrail'i protesto eden Artvin Çoruh Üniversitesi öğretim görevlisi Kemal Sağlam’a yönelik girişilen linç girişimi!..

***

Vay sen misin, protesto eden!..  Vay sen misin, Kahrolsun katil İsrail diyen.. 10 kişi birden, Sağlam’ın üzerine çullanıp, darp etmişler!…Ağzını burnunu haşat ettikleri Sağlam şikayetçi olmuş!..

 ***

Laf, dava adamlığına gelmişken şu notu düşmek isterim!.. Özellikle, AK Parti’nin tepe yönetim kadrosuna!.. Değişim, dönüşüm, yenileme!.. 2028’e odaklı siyasi stratejik planlar.. Ne yazık ki, mevcut hal-i durumu, beterin beteri haline getirmiştir!..

***

Çünkü, yöntem ve yönetim biçimi arızalı!.. Salt isimler, salt kişilere odaklı, yeniden diriliş yaratmak, beklemek doğru değil!.. Savunduğu siyasi davaya inanmışlık, öncelikli olmalıdır!..

***

İktidar nimetine, rantına, makam ve mevkisine sevdalı kesilenler değil!?. İnanç noktasında, olanlara bakılmalı.. Yoksa, Rize’de böylesi bir gaflet yaşanabilir mi?.. Onun için siyaset, resim çekmekle, kurdele kesmekle, onu, bunu, eşi, dostu, arkadaşı, ziyaret edip, hasbi hal etmekle!.. Çelenkler göndermekle, bu işler icra edilmez, hele ki taraftar hiç ama hiç kazanılmaz!?.

***

Ne diyoruz, Erdoğan için gönül adamı.? İşte bu noktadan hareketle, AK Parti hiç hatırı sorulmayan, gidilmeyen, hasb-i halde bulunulmayan, sokağına, evine, uğranılmayanın, kapısını çalarak, hatırı sormalıdır..

***

Güç vitrinlerde görünmek değil.. Şahşahlı, renkli, çalgı, sözlü, vur patlasın, çal oynasın değil.. Güçsüzün, zayıfın, çaresizin, maddi ve manevi hissiyat ihtiyacı olanın, çatısı altında, hasbi hal edilmeli!?.

***

Sormak istiyorum!.. Bunların yapılması çok mu zor!.. Deriz ya, zorda kadrolarınızı salt tepe isimlerle değil, topyekün, değişime, yenilemeye gidin!… Geçtiğimiz hafta, Diyarbakır özelinde dikkat çektim!..

***

Sürekli, merkez dahil, ilçe teşkilatlar başkanları “değişime, atamaya” uğruyor.. Gerekçeler ekseriyetiyle farklılık arz etse de, özünde başarısızlık denilip, duruluyor!.. İyi de, İlçe başkanı alınıyor, ama diğerleri hep aynı sima!..

***

Gençlik kolları yerinde, kadın kolları yerinde, ilçe teşkilatı yönetiminde yer alan isimler yerinde!.. Değişen tek kişi ilçe başkanı?.. Peki yerine gelen, vasıfsal noktada hikmeti ne?.. O da giden gibi..! Koltukta o, ama çark bildik şekilde, nerde kalmıştık, diyerek dönüyor?..” Velhasıl, arıza kişilerde değil, sistemdeki işleyişin keyfiyet arzında!?.

***

GÜNÜN SÖZÜ..

Davanda rehberler Ömerler değilse, seyrin beyhudedir