GÜZEL ŞEYLER OLUYOR?..(II)

Sohbetimizi dünden devamla, sürdürelim!.. Diyarbakır’mızda daha güzel işler ne olmuş, ya da, ne olacak?.. Dün bir demet sunmuştuk bu finalde.. Bugün de yeni bir demet sunalım, aldığımız notlarda ne var?!..

DOLMABAHÇE ZİRVESİ…

Kentin sosyo-ekonomik, kültürel bazlı çözüm isteyen sorunlarıyla alakalı, geçtiğimiz hafta, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la, AK Parti Milletvekili M. Galip Ensarioğlu ile beraberindeki heyetin, yaptığı görüşme de; güzel şeylere vesile olacak!…

***

Siad başkanları.. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanvekili ve DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu… Aktarılan bilgiye göre, görüşme 1.5 saat sürmüş.. İçerik, Silvan Barajı Projesi ve Sulama Kanalları, Finansa Erişim ve Kamu Bankaları!..

***

Beri yanda, ulaşım alanında hızlı tren, otoyol!.. Eğitim ve Öğretim!.. Kentsel dönüşüm.. KOSGEB destekleri.. Depremde yıkılan işyerlerinin yeniden inşaası!.. Üniversite Hastanesi’nin yatırıma alınması gibi konular, ele alınıp, çözümü istenilmiş!..

***

Ensarioğlu’nun paylaşımı… “Şehrimizin ekonomik kalkınması ve geleceğine ilişkin kapsamlı istişarelerde bulunduk. Diyarbakır’ı her alanda daha ileriye taşımak için toplumumuzun tüm kesimleriyle iş birliği içinde kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz”…

***

BELEDİYE’NİN 5.5 AYLIĞI…

Güzel şeyler olabileceğine dair umut vaat eden gelişmelerden biri de, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, 5.5 aylık görev süresi içerisindeki, yapılan edilenlerle ilgili basın buluşması oldu!…

***

Serra Bucak ve Hatun Doğan.. Kendileri, geçmişe takılmak, kayyım dönemini sorgulamak, siyasi ve ideolojik söylemler ikmal edilse de!.. Farklı gerekçelerle, projelerin engellenmeye çalışıldığı yönünde, ithamlardan söz edilse de!..

***

Özü itibariyle, hesaplaşmadan daha çok, hizmete ve yerel yönetimlerin aslı görevlerinin icrası noktasında, zihin eforu sarf edilirse!.. Diyarbakır’ın yarınları açısından güzel şeylere vesile olunur!.. Yakınmaya gerek yok!..

***

KARACADAĞ OSB..

İstihdam odaklı, Karacadağ OSB’de de, güzel işler oluyor.. Bir tarafta alt yapı, tamamlanmak üzere.. Diğer tarafta ise yatırım odaklı, istihdam yaratıcı fabrikaların da, inşaatları bir bir yükseliyor..

***

DİYARBAKIR KARPUZU…

Hafta sonu, 14. Diyarbakır Karpuzu tanıtım etkinliği vardı.. Eee, şehirle özdeşleşmiş, Karpuz!.. Ama ne yazık ki, ne eski tat, ne eski ihtiva, ne de eskisi gibi, yetiştirilmesine yönelik; kapsayıcı alaka! Yok.. Ama, güzel şeyler adına, renkliliktir artık Diyarbakır karpuzunun tanıtımı!..

***

Yetiştiricilerden birinin, 72 yaşındaki İkram Atlı nine olması.. Yarışmada, 48 kilo 70 gramlık karpuzuyla, birinci seçildi.. Yetiştirmeyle ilgili şu cümlesi, sevginin doğada yarattığı mucizeyi anlattı.”Yeni doğan bebeğe bakar gibi bakım yaptım büyüttüm”…

***

Peki ya Eğil Belediyesinin genç başkanı Fırat Seydaoğlu’nun öncülüğünde, icra edilen “Eğil Doğa Sporları” festivalinin ilçe ve kent ahalisiyle, bütünleşmesi!.. Peygamberler Diyarı Eğil'deki, tarihi mekanlar, doğa güzellikleri ve pestiliyle, meşhur tadları!.

***

İl Valisi Murat Zorluoğlu’nun kaynayan kazanın başına geçip, kepçeyle karıştırıp, sosyal medya hesabında da “Buram buram Diyarbakır” demesi!.. Bedri Ayseli’nin Diyarbakır’a dair türküleri!.. Kadim şehrin, güzelliklerine yeni notlar ekliyor?!

***

Ne diyor Raşit Ocak. “Eğil’imizin doğası ve sevgisiyle, aydınlık yarınlara birlikte adım atıyoruz…” Olmaz mı?..

***

UÇAN HALI FESTİVALİ..

Bir festival coşkusu da, Büyükşehir Belediyesinden!.. “Uluslararası Uçan Halı Çocuk Festivali..” 16 ülkeden 37 sanatçının yer aldığı festival konserine, çocuklar aileleriyle birlikte katılım göstererek, eğlendi..

***

Velhasıl, dört bir tarafımızda vuku bulan, Gazze’de yaşanan İsrail vahşetinin derin acılarına rağmen, yaşam devam ediyor gerçeğiyle, Diyarbakır’da yüzler gülüyor.. Aydınlık ve güzel yarınlar, var!..

***

GÜNÜN SÖZÜ…

Niyetin üzüm yemekse, bağcıdan daha fazla bağı çapalarsın!