MEMUR-SEN SEVDAMIZ

Memur-Sen 9 Haziran 1995 yılında merhum Mehmet Akif İNAN ve bir gurup fedakâr arkadaşı ile Ankara’da kurulmuştur. Sendikal örgütlenmenin yasak olduğu bir dönemde, zorluklara göğüs gererek ve büyük riskler alarak teşkilatlanmasına başlamıştır. Süreç içinde kıt imkânlarla, bin bir zorluğa göğüs gererek verilen mücadele sonucu; ülkemizde askeri vesayetin izlerinin silineceği 2000’li yıllara gelindiğinde, Türkiye geneli Memur-Sen camiası varlığını göstermeye başlamıştır.

2001 yılında sendika yasası çıkması ile teşkilatlanma çalışmaları ivme kazanmaya başlamıştır. Dolayısıyla 2001 yılında bir elin parmakları sayısı kadar inanmış arkadaşımız ile Diyarbakır’da Memur-Sen Diyarbakır temsilciliğini kurduk. Dava ve hizmet şuuruyla kurduğumuz sendikamızı, zaman içinde yüklediğimiz misyonu şiirime yansıttım.

Hizmet ve üretim sendikacılığı vizyonu ile çalışmalarımızı yaparak, bu gün itibari ile ülkemizin en büyük emek hareketi olduk. Emek ve gönül verenler müteşekkirim.

Davamız bilinciyle çıktık bu yola, Hak yolunda yürürüz vermeyiz mola, Emek, özgürlük için; haydi kol kola, Akiflerin yoludur; mübarek ola…

Ortak akıl ziyasıyla yürürüz biz, Biz milli iradenin bekçileriyiz, Emekçinin hakkını zayi etmeyiz, Çünkü bizler inanan Memur-Sen’liyiz.

Afrika’dan Asya’ya seferlerdeyiz, Sudan’dan Arakan’a görevlerdeyiz, Masum ve mazlumların hamileriyiz, Hepimiz Memur-Sen ailesiyiz…

Eğitim ülkümüzdür; hizmet sevdamız, Medeni değerlerdir; bizim gayemiz, Kardeşlik türküleri; oldu marşımız, Memur-Sen davasıdır bizim aşkımız.

Bin yıllık desenlerde hep beraberiz, Vesayet iklimine son verenleriz, Biz Aliler, Ahmetler ve Yasinleriz, Davamız uğruna can verenleriz…