DAVA BELEDİYECİLİĞİ Mİ – HİZMET BELEDİYECİLİĞİ Mİ?

Yerel seçimlerden bu yana 9 ayı geride bıraktık. Dem partili belediyelerden Diyarbakır halkı hizmet bekliyor.

Bu bilinen bir gerçek ki bu şehirde kimseler Dem’li yöneticileri çok güzel afili hizmetler sunduğu için değil Kürt davasını güttüklerine inandıkları için seçiyor.

Herhalde belediye yönetimleri de bunu bildiği için nasılsa kimse bizden hizmet beklemiyor rahatsız olmaya gerek yok diye düşünüyorlar.

Ama yanılıyorlar bizim çöplerin toplanmasına, şehir içi ulaşımdaki sorunların çözümüne, belediyeye ait eğitim, savunma, barınma alanlarının yenilenmesine, yolların onarılmasına vs. ihtiyacımız var.

Aylardır kayyum böyle yapmış, kayyum bu kadar harcamış, kayyumun yaptığı tahrifatlar, kayyumun bıraktığı tahribatları açıklıyorlar.

Artık yeter bu argümana doyduk, anladık. Biraz iş mi yapsanız acaba?

 

 

Resimde gördüğünüz cadde manzaraları Kayapınar ilçesi, Medya mahallesi, 633. 634. 635. 636. Sokaklara ait. Ve bunlar resmini buraya iliştirdiklerim. En az 6 – 7 cadde daha bu halde tam 9 aydır.

2024 şubat ve mart aylarında sokak elektrik hatları döşendiğinden kaldırım kenarları söküldü elektrik hattı iletim kabloları döşendi. Mart sonunda seçime gidildi.

Haliyle belediye yönetimi el değiştirdi. Ve yeni belediye yöneticilerimiz aylardır bu yolların onarımını yapmıyor. Kim bilir belki haberleri bile yoktur.

Belki de yüzlerce personel işten çıkarıldığı için, (yeni alınanlarda adaptasyon sürecinde olduğundan) bu yolları yapacak işçi yoktur.

Caddeler 2 taraflı olarak çukur kaldığından araçlar park yapamıyor ve caddenin ortasına araçları park edildiğinden caddenin sürücüler için kalan kısmı işgal ediliyor.

Kaldırım kenarlarının üzerinde yabani otlar bitmiş, Öyle kötü görüntü kısmını falan geçtik. 2 araç yan yana orta yerden geçmeye kalktığında refleks olarak bu çukur kısma girmek istemediklerinden, birbirlerine sürterek çarpıyorlar onlarca trafik kazası yaşandı caddelerin bu hali yüzünden.

Sizlerden göreviniz olmasına rağmen rica ediyoruz, gelip bu yolları yapın lütfen.

Filan makamı gezdik sosyal medyaya fotoğraf, filanca kurum yetkilileri ile bir araya geldik fotoğraf, kişi ve kurumlarla yan yana fotoğraf karelerinin bu şehir halkına  katkısı yok.

Biz fotoğraf değil hizmet görmek istiyoruz. Söz veriyorum gelip bu cadde ve sokaklara asfalt dökerseniz sizlerin fotoğrafını ben çekip paylaşacağım.

Hem bu yollar bizden çok size lazım, belirli aralıklarla bir bahane bulup komu külfet yürüyüşe çıkıyorsunuz ya buraları onarın ki rahatlıkla üzerinde yürüyün.

 

KİTAP ÖNERİSİ: Max Horkheimar - AKIL TUTULMASI