ŞEHİR OLARAK DİYARBAKIRSPOR’A DESTEK OLMALIYIZ

Diyarbakırspor yeni sezon maçlarına az bir süre kalırken transfer çalışmaları devam ediyor. Eğer hedefte şampiyonluk varsa 3.lig ayarında takım kurulması lazım 3.lige çıkarsa transfer yasağı var ve transfer yapamıyor. Bu konuda akılı bir transfer politikası uygulanmalıdır. 

Eski yönetim bu konuda sınıfta kaldı ..3 yıl takım yerinde saydı sportif başarı olmadi .Bu kendi hatalarından kaynaklandı çevrelerine iyi bir ekip toplamadılar. İşi bilen adamlarla yola çıkmadılar 3 yıllık bilanço Diyarbakırspor’a 110 trilyon borç bıraktılar yönetime geldikleri zaman bu takım şampiyon olmazsa bütün alacaklarımızı hibe ederiz dediler. Kongrede sözlerinde durmadılar. 3 yıl heba oldu sportif başarı olmadı.

Diyarbakırsporlar final oynayan takımlar bazıları şimdi 1. ligde mücadele veriyor. 3 yılda bu bölgede çok ilin ilçe takımlarını profesyonel liglere yolcu ettik. Ama Diyarbakırspor’u bir üst lige çıkaramadık. Bu konuda takım sahipsiz kaldı destek olunmadı kendi imkânları ile mücadele verdi .104 dönüm arazisi var ama antreman yapacak sahası yok günü birlik çalışmalarla yola devam ediyor. Diyarbakır şehri büyük olmasına rağmen spor sahaları ve tesisleri konusunda sıkıntılı bir şehir saha ve tesisler bu şehirdeki takımlara yetmiyor. 

Diyarbakırspor ayaklarının üstünde durması için alt yapı tesis işini hal etmesi lazım nereye kadar çadırı omuzunda evliya çelebi gibi gezecek zamanında elinde fırsatlar varken süper ligde mücadele verirken devletten tesis isteseydi yapılacaktı. Gelen yönetimler bunun yerine geçici başarı işler peşinden koştukları için akılarına kalıcı işler gelmemiş 

11 yıl süper ligde mücadele etmesine rağmen geride kalan borçtan başka bir şeyi olmayan bir kulüp herkesin haciz koyup olmayan borç koyarak satmaya çalıştığı araziyi unuttuk 104 dönüm arazi bu Diyarbakırspor’un önünün kapatıyor keşke bu arazi olmasaydı. Diyarbakırspor arazisiz daha güzel yerlerde olabilirdi. 104 dönüm arzının sahipleri çok 1 lira veren 1000 yazıp haciz koymuş yazık yıllardır yerinde yatan arsa bugün tesis olsaydı Diyarbakırspor bu durumda olmazdı.

Herkes arazinin peşinde Diyarbakırspor kimsenin umurunda değil araziden bir parça koparmak için tetikte bekliyor. Bu arazi olduğu sürece Diyarbakırspor’un başarıl olması çok zor görünüyor Yönetime gelenlerin çoğu iyi niyetle hizmet için gelmiyor cinlik peşinde koşup nasıl zengin iş adamı olurum hesapları yapılıyor. Diyarbakır hakkında takımlarına karşı çok duyarsız olmuş bakın çevremizde o kadar şehir kent takımı var herkes kendi kentinin ismini taşıyan takımlarına nasıl sahip çıkıp destek oluyorlar. 

Bu konuda biz onlardan çok gerideyiz. Diyarbakırspor’a sahip çıkamıyoruz. Ya da var olması bazılarının hesabına gelmiyor. Kapanması ve bitmesi için dua ediyorlar. Bize düşen görev yeni yönetime destek olacağız iyi işler yaptıkları sürece......

Kim Diyarbakırspor’a zarar verirse her zaman karşılarında duracağız ve eski günlerine dönmesi için elimizden ne gelirse onu yapacağız. Bu konuda herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz Diyarbakırspor ancak verilen maddi manevi destekle kendine gelebilir.