MİLLETLERİN OLMADIĞI; “BİRLEŞMİŞLER!?.”

Adı Birleşmiş Milletler!.. Ama velakin, işleyiş birleşmiş beşli çete diyebiliriz!… İş ve işlem, bu minvalde.. Milletler yok yani.. Olsa idi, yer yüzündeki kimi terör devletleri soykırıma varacak katliamlarda bulunmazdı.. Dünya ülkeleri diye kendini ifade eden devletler de, suskun kesilmezdi!.. Demek ki, milletler yok!..

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmayı, takip ettiniz!.. BM’nin manevi varlığına dair sesleniş, serzeniş ve kral çıplak hükmüyle, tepkisine, eleştirisine, vakıf oldunuz.. Hakikati ifşa eden ve artık dünya liderleri tarafından da açıkça dile getirilen, Dünya beşten büyüktür çıkışı, bir kez daha BM’de ses oldu!..

***

Bu söylem, BM için, iki yol gösterici.. Ya dünya barışı noktasındaki varlığının manevi boyutunda “yeni bir başlangıç yapacak!..” Yeni dünya düzeninde, milletlerin ayrışmasına değil, birleşmesine yönelik, başlangıç alacak.. Yani asli vasfını icra edecek.. Ya da, mevcudiyetinin yarattığı tahribatların getirdiği acı sonla, kendini imha edecek!?..

***

ABD ve tabi ki, Avrupa ülkeleri.. Kendilerine libas ettikleri, demokrasi, insan hakları, hak, hukuk, adalet, özgürlük ve birleşmiş milletler sıfatıyla..  Artık biliniyor ki, tamamen zıttı istikamette, beşli çıkar hesaplı!.. Erdoğan’ın Filistin’de, Gazze’de İsrail’in yürüttüğü vahşete dair şu sorusuna yanıt verebilirler mi?

***

Bakınız Erdoğan, şöyle sesleniyor?… ”Ey İsrail'e kayıtsız şartsız destek verenler, bu katliamı seyretmenin, bu vahşete ortak olmanın utancını daha ne kadar taşıyacaksınız?..” Ne yazık ki, BM’nin sicili çok ama çok, bozuk..! Burada milletler yok, beşli çete devletler var!..

***

O devletler de, hegemon ABD tarafından uydulaştırılmışlar!.. O ne derse o!.. İşte Avrupa, İşte ABD.. Ki, İsrail’in bizatihi içinde bile.. Milletler, halklar, gençler, öğrenciler, kadınlı erkekli, çocuk!.. Ben insanım” diyen milyonlarca kişi sokaklara dökülüp, İsrail vahşetine tepki koyuyor, Filistin halkına sahip çıkıyor!..

***

Ama sokağa dökülen o halkların, o milletlerin Devletlerine bakalım!.. Siyasi liderleri ve de devlet politikaları.. Terör Devleti İsrail’in.. Netanyahu’nun halk deyimiyle, emir eri olarak, postallarını yalıyorlar, el pençe misali, saf tutuyorlar.. Silah mı, lojistik destek mi, uluslararası güç kazanımı mı, hepsi bilaistisna amade şeklinde!..

***

Tarih sayfalarını çevirdiğimizde, mevcut devletler düzeniyle yürütülen diplomasilerde, çözüm tam teşekküllü sağlanabilmiş değil..! Çünkü, yaptıkları, söyledikleri, görüştükleri, kağıda döktüklerinin hepsi, aldatıcı diplomatik numaralardan öteye gitmiyor, gitmiş de değil..! Oyalama taktiğiyle, plan uygulanabilsin..

***

Lakin sonu, gelip silahla bütünleşiyor!?. Onların ifade ettiği barış, ateşkes aslında yürütülen savaşların, çatışmaların, dökülen kan üzerinde, elde etmeye çabaladıkları yağlı ticaretin, şehvetin, doyumuna ulaşmadır.. Ve o bölgelerin yeraltı, yer üstü zenginliklerine, sahip olmaktır!.. Tarihteki sömürgeci devlet anlayışı!..

***

İşte bu anlayıştır, dünyayı hal-i hazırda yaşanılmaz kılan!.. Yoksa, milletlerin, halkların, kitlelerin maneviyatına, vicdanına, hür iradesine bırakılsaydı!.. BM’nin ruhunda bu anlayış bütünleşmiş olsaydı, dünyada çözülmeyecek sorun kalmazdı?.. Onun için söylenip duruyoruz milletler gerçekten millet olarak birleşirse, sorun kalmaz!..

***

İsrail!.. Büyük İsrail projesini adım adım hayata geçiriyor!.. Çatışma alanını hızla, genişletiyor.. Koşar adımlarla, Ortadoğu Gazze’deki vahşi ortama dönüştürülmek isteniliyor.. Farkında mısınız, Ortadoğu ülkeleri de, Türkiye dışında bu gerçeği görmüyor, ya da görmekten kaçınıyor!.. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın misali..

***

Ne diyor Erdoğan bu noktada!.. “İsrail’in derdi Gazze’den ibaret değil.. Onun derdi, başka!..” Anlaşılmaz olan, bir de içimizdeki siyasi aktörler de, bunu görmüyor.. Ne diyorlar; “İsrail bu kadar ileri gitmez.. Bölgenin coğrafik yapısını bu kadar etkileyip, değiştirecek güce sahip değil..”

***

Evet, İsrail mevcut coğrafik haliyle bu güce sahip değil!.. Ama İsrail’in, ABD’nin ve Batı’nın bir maşası olduğuna bakılmıyor.. Bu kadar silahın, cephanenin, ekonomik gücün ve de lojistik, stratejik hamlelerin kesintisiz devam ettirmesinin arkasında var olan güç ABD’dir.. Büyük İsrail eşittir, ABD..

***

Yani danışıklı, dövüş!.. Bakınız ABD ve İngiltere.? Ki Fransa ve Almanya da var.. Batılı 12 devlet, timsahın gözyaşlarını dökerek, İsrail ve Lübnan’a, ateşkes çağrısında bulunmuş!..

***

Süre de, 21 gün.. Peki, Gazze’deki vahşetin sorumlusu Netanyahu bu çağrıyı kaale alıyor mu?. Ne mümkün?.. Zerre-i miskal almadığı gibi, sallamıyor da!.. Hava harekatının ardından, kara harekatına hazırlanıyor!..

***

Öyle ya, BM de Gazze için ateşkes istemişti?.. ABD ve sözü edilen o 12 Batılı ülke de.. Kim dikkate aldı?.. Tavşan, tazı hikayesi açık ve aleni bir şekilde, sergileniyor!..Ve bu oyuna ne yazık ki, dünya devletleri kanıyor…

 ***

Bi tarihte, not etmiştim!.. ABD’nin düşmanı olmak, tehlikeli sonuçlar doğurabilir.. Ama ABD’nin dostu olmak, bilerek ve isteyerek, ölüme, ölümcül olmaya razı gelmektir?..”

***

SALON BOŞ MU?..

Erdoğan muhaliflerinde, yine aynı klasik terane!.. Neymiş, Erdoğan BM konuşması esnasında, salonda kimse yokmuş!.. Boş salona konuşmuş!..

***

Farklı açılardan, çekilen kimi resimleri de, bakın görün, salon boş diye de, iddiada bulunuyorlar.? Yani, nasıl itibarsızlaştırabiliriz, zihniyetinin ikmali!…

***

Önceki akşam, bu resmi gördüm!.. Yine sosyal medyada, yer almış.. Gazeteci Adem Metehan’ın çektiği resim.. Kendisi paylaşmış, görün diye!..

Evet, buyrun size, BM salonu, kürsüde Erdoğan ve salondaki sıralarda oturulma hali!.. Salonun genel görünüşü noktasında; salon boş mu?..

***

Kaldı ki, salon boş olsa da, dolu olsa da, çok mu önemli!.. Önemli olan, kürsüdeki zat-ı muhteremin verdiği mesajlar ve bu mesajların, tüm dünya devletlerinde, dinlenilir olmasıdır!.. Nokta..

***

BRAVO ÖZEL!…

Söz, BM ekseninde yürürken, CHP Lideri Özgür Özel’in, Sosyalist Enternasyonal zirvesindeki tavrına, konuşmasına bakalım!…

***

Zirvede en çok dikkat çekilen, konuşulan hiç kuşkusuz ki, bu zirvede, Rum aklının üstünlük sağlama adına, zikredilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın işgal olarak, tanımlanması!..

***

İşte, bravo, helal olsun Özel dedirten, bir tavır sergilenmiş!.. Önce salonu terk etmiş.. Ardından konuşma sırası gelince de, bunu detaylı bir şekilde anlatmış!..

***

İşgal değil, Barış Harekatı olduğunu.. Milli duruş diyeceğim.. Ama tereddütlüyüm.. Barış Harekatının baş aktörü, Ecevit olmamış olsaydı, Özel bu duruşu sergiler miydi?… Sizce!.? Yine de tebrikler!..

***

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyanın haline ağlamak istiyorum, ama yüzümdeki makyaj izin vermiyor?!…