“BAYRAKLA SORUNU-MUZ- YOK!..”

Önceki gün, sabah Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü aradı.. “Yapılmak istenilen ne?” başlıklı yazıma, istinaden?.. Kapsamlı bir bilgilendirmede bulundu.. Mevzu herkesin malumu iki haftadır ülke gündemini meşgul eden bayrak krizi.. 

***

Daire Başkanı notlara geçmeden önce size bu aktardıklarım, gönderdiğim resimler sadece bilgilendirme amaçlıdır.. Hassasiyetinizi bildiğimiz için, bu bilgilendirmeyi yapıyoruz.. Eş Başkanların Bayrakla ilgili bir sorunlarının olmadığını, tek amaçların hizmet üretmek olduğunu kendine özgü şekilde, ifade ederek, aktardı.. Bizde not aldık..

***

Elbette ki icra ettiğimiz meslek ve üstlendiğimiz misyon noktasında, şiarımız hakikat olunca, hele ki, adil, dengeli ve tarafsızlık ilkesiyle, meselelere dair gelen yanıtı ve bilgileri paylaşmamak, aktarmamak olmazdı?.. Tabi özetleyerek, buradan dile getirmek istiyorum.. Gerisi okurlarımın ve Diyarbakır ahalisinin takdirine kalmıştır?.. Şöyle ki;

***

BİRİNCİSİ.. Bayrağın kaldırıldığı ifade edilen söz konusu Meclis Salonu, uzun dönemdir kullanılmayan bir salonmuş!.. Orada bayrak varmış.. Ama salon kullanılmadığı için, dönemin görevlileri tarafından, bayrak kapının arkasına konulmuş..  Bayrağın kapı arkasında olduğuna dair, kırmızı halıda iz bırakan bir resim de delil olarak  gönderildi. Yanda görünüyor.. Sonraki Meclis toplantılarında, bayrak yenilenerek divanın arkasına konulmuş!!!..

***

İKİNCİSİ.. Tarihi Surları gösteren, Belediye’nin resmi web sitesinin üst tarafındaki “bannerdeki resimdeki bayrağın kaldırılması?”.. Bilgilendirmeye göre; görev devri sonrasında, resmi internet sitesi bakıma alınmış!.. Gerek eş başkanların ve gerekse yönetim, bir de çok dilli belediyecilik anlayışı noktasında, kapsamlı değişiklikler yapılmış?..

***

Ve bilahare o tarihi resim yeniden siteye konulmuş!.. Ancak resmin orjinalinde, bayrak olmadığı, ilk etapta fark edilmemiş!.. Ne zaman ki, eski ile yeni sitenin bannerleri yan yana getirilip, bayrak kaldırıldı şeklinde sosyal medyada konuluşunca, duruma vakıf olunmuş!.. Müdahale edilmiş, bayrak yeniden konulmuş!..

***

Bilgilendirmeye göre, söz konusu resmi internet sitesinden sorumlu kişi hakkında, tutanak tutulmuş!.. Şahıs kayyım dönemindeki yetkili imiş?.. Bu yönde, hal-i hazırdaki sitenin Bayraklı resmi de bilgi notunda aktarıldı. Bir de, başım gözüm üzerine yazısı!.. O da kaldırılmış.. Bunu kendileri istemişler.. Belediyecilik yönetim anlayışı noktasında, gerek görmediklerinden dolayı kaldırmışlar, başım gözüm üstüne cümlesini!?..

***

Özetle, bilgilendirme bazlı anlatılanlar bunlar!!.. Bilgilendirmede aktarılan hakikatlerin beyanını içeriyor mi içermiyor mu?.. Onu ahali, hükme bağlayacak.. Beklenti, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, tüm DEM Parti’nin kazandığı belediyelerin yönetimleri ülkenin ve milletin milli hassasiyetlerini gözeterek, asli görevlerini ifa etmeye çalışmalarıdır?..  Çünkü, seçmenin verdiği her oyun, vebali çok yönlü, ağırdır, mesuliyet şart!.. Bizden söylemesi!…

***

Son cümlede bir not düşmek istiyorum!.. O da, seçilmiş iradeye  herkesin ama herkesin, saygı göstermesi gerektiği gerçeğidir.. Kendileri seçilmiş kişiler olarak, nasıl ki  kendilerine saygı gösterilmesi bir hak ise, aynı minvalde kendilerinin de, seçilmişlere karşı saygı göstermesi gerekir.. Hele ki o saygı gösterilmesi gereken; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı ise!.. Partisi ne olursa olsun halkın iradesiyle seçilmiş bir şahsiyettir!.. Temsil edilen makam, Türkiye Cumhuriyeti Devletidir!..

***

Bunu niye aktardım, ya da not düştüm!.. Şunun için, Büyükşehir Belediyesi binasına, 23 Nisan’dan dolayı, “Atatürk posteri ve Bayrak” asılmış!.. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi yok?.. İşte dün gün boyu bu sorgulandı; neden?..

***

ON GÖZLÜ VE SİVRİSİNEK!..

Her yaz mevsiminde mevzu değişmez sivrisinek isyanı!.. Ki artık, çoklu haşereler de, cirit atıyor.. Sur esnafının ve ahalisinin beyanıyla; uçan, yürüyen haşereler cirit atıyor, biz de onlarla şimdiden savaşa başladık diye?.. Ne yürüyebiliyoruz, ne ağzımızı açabiliyoruz, ne de uyuyabiliyoruz, ne de iş yapabiliyoruz?.. Üstüne üstlük ısırıklarıyla bir çok mikrop bulaşıyor, alerji yapıyor?…

***

Bu mevsim, görünen o ki isyan bayrağı erken çekildi, hastalıklar hızlı bir şekilde artacak gibi!. Çünkü, hafta sonu özellikle Diyarbakır’ın tarihi mekanlarına gidenler!!.. Hele ki, on gözlü köprünün bulunduğu bölge ve köprünün üstünde, Dicle Nehriyle birlikte Diyarbakır’ın ihtişamlı surlarını, izlemek isteyenler!… Yaşadıkları ve gördükleri karşısında veryansın ederek arayıp, tepki koydular; nedir bu rezalet diye!..

***

Turist diyorsunuz!..  Hedefimiz bu yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamak diye laf ediyorsunuz?!.. Sosyal, ekonomik gelişmenin bacasız fabrikasına büyük önem verip, yapılmayanı yapmanın vaatlerini sıralıyorsunuz!.. Ama velakin asıl hizmeti icra etmiyorsunuz, haşerelerle mücadeleyi gözardı ediyorsunuz deyip durdular?..

***

Aktarılan, yapılan eleştirilerin dozajını, şimdilik buraya aktarmak istemiyorum?!.. İtici olmamak, gaye üzüm yemek!.. Evet ilgili ve yetkililere çağrım!.. Ki bu hafta, hava hayli mevsim normallerinin üzerinde olacak.. Denilene göre 10-15 derece sıcaklık artacak.. Yani iklim değişikliğinin yarattığı doğadaki dengesizlik, çok şeyi ikmal edici!…

***

Şimdiden alınacak önlem, yapılacak ilaçlamalar, önümüzdeki zaman dilimi açısından, huzur verici olur?.. Aksi takdirde şimdiden, sivrisinek, uçan haşerelerin hışmı yaşanıyorsa, sonraki zamanda olabilecekleri, tahmin edersiniz!.. O zaman da bir tek turist bulamayacağınız gibi, bu kentin insanları da, feryat figan eder.. Velhasıl diyoruz ki, tarihi mekanlara çevresel hassasiyet ivedilik istiyor!..

***

GÜNÜN SÖZÜ..

Samimiyet, niyetin ihlasıyla taçlandığında değeri baki olur?..