MÜNAFIKÇA BİR SİSTEMİN UYGULAMASI?! (VI)

Evet, sevgili okurlar.

Bugünkü sohbetimiz Türkiye’deki sosyal ve siyasal dengenin korunması ile ilgilidir.

Bu dengenin korunabilmesi için, siyasal alandaki hareketlilik mutlaka kamuoyu nezdinde gerçekçiliğini, dürüstlüğünü, tereddütsüz olarak göstermesi gerekir.

Kendini kamuoyuna inandıramayan bir siyasal anlayış, hiçbir zaman kamuoyu adına hizmet yapma düşüncesine kapılmasın.

Gerçek manada bir aldatmacadan ibaret olarak nitelendirilir ki kendisi de ne yaptığının farkında olduğu halde, “Dostlar alışverişte görsün” misali “Gününü gün etme” düşüncesiyle kamuoyu nezdinde aldatıcı bir rol oynamaktan kendini alıkoyamaz.

Kamuoyu hiçbir zaman bunu müspet, pozitif bir biçimde kabullenemez ve günü geldikçe yıpratır atar.                              

***

Bu itibarla Bediüzzaman Hazretleri “Sünuhat” isimli kitabında tüm İslam dünyasına haykırarak şöyle diyor;

“Ey Müslüman!

Aldanma.

Başını indirme.

Paslanmış emsalsiz bir elmas cevheri daima mücella (parlak) bir cama müreccahtır (tercih edilir)”

Elmas cevheri o kadar değerlidir ki kullanılamaz hale geldiğinde bile hiçbir zaman bir cam parçasıyla mukayese edilemez.

Bediüzzaman’ın kastettiği olay bu.

Gerçek bir siyasal anlayış, milletin mukadderatına hizmet etme temsiliyle yola çıkılıyorsa ve gerçek manada kişisel rant pazarında rol oynamıyorsa, o aynen paslanmaz bir elmas cevheri gibidir.

Hiçbir zaman niteliğini ve gerçekliğini kaybedemez.

Nereye giderse gitsin, insanların ve kamuoyunun nezdinde daima baş tacıdır.

Çünkü elmas değerindedir.

Ama tam bunun tersine de yola çıkılırsa, bir parça camın her zaman için kırılmaya mahkûm olabilecek bir değerdedir ki ne kadar parlarsa parlasın.

Hiçbir zaman kendini lekeden ve kırılmadan kurtaramaz.

Bunun içindir ki Bediüzzaman hazretleri uyarıyor;

“Ey Müslüman!

Aldanma.

Başını indirme.

Paslanmış emsalsiz bir elmas cevheri daima mücella (parlak) bir cama müreccahtır (tercih edilir)”

Bu beyan, açık ve nettir.

Zira zahiren İslamiyet’in zaman zaman güçsüzlüğüne, zafiyetine sebep olan baskıcı hazire, yani sözüm ona başka dinin hesabına hizmet etmesidir.

İslamiyet’i görmezlikten gelen ve çağ dışı olarak nitelendirmeye çalışan bugünkü İslam dünyası içerisindeki siyasal alan, kendini daima çağdaş medeniyet seviyesinde görüyor ise de mümkün değil.

Hedefine ulaşamaz.

Zira medeniyetin parlak yüzüne aldanarak kendini oraya vermiştir.

Tıpkı İslam dünyasının içinde bulunduğu durum gibi…

İslamiyet’i Müslüman bir ülkede, inanan bir toplumun inanç cevherine önem vermeyip de inanmayan bir kısım devşirmeci düşüncelere aldanarak hizmet veren siyasal alan hiçbir zaman gerçekçi olamaz ve kendini de hedeflediği bir yere ulaştıramaz.

Evet, suret değiştirmesi gerekir.

Yani şekilcilikle hak davaya hizmet edilemediği gibi batıl davaya da zımnen olsa bile açıkça hizmet ediyor o kişi.

Bunun için siyasal İslam ve Müslümanlık dünyası bugün Hıristiyanlık dünyasına nispeten medeniyete karşı savunulacak bir şey yok, bedeviyet hali yaşandığı için, kendini hep dışlanmış gibi gösteriyor ve bize göre onu da hak etmiştir.

Zira davasında samimi olmayınca, siyasal bir yalancılık furyasıyla bir yerlere gelmek isteniyor ise de hiçbir zaman bugünkü baş döndürücü teknolojiye karşı kendine hiçbir zaman kabul edici bir rol bulamaz.

* * *

Bakınız, bugünkü Ortadoğu’nun içine düşmüş olduğu serkeşane başıboşluk, yörüngesinden kopmuş serseri dolaşan bir gezegen gibi…

Kimse ne zaman nereye çarptığını bilmiyor ise de illaki yörüngesini koruyamadığı için o serseri gezegen bir gün başka bir gezegene çarpar, darmadağın olur ve dünya ondan kopar.

Keza Ortadoğu’nun içinde bulunduğu hal, bugün değil neredeyse yüz seneden beri yörüngesinden kopmuş, başıboş dayanaksız dolaşan ve süratle yok olmaya giden bir serseri gezegen gibidir.

Çünkü kendine uydu bulamadığı için, başkasına uydu olmaktan da kendini kurtaramaz ve o başka dünyanın uydusu olarak hayatın olağan akışlarına aykırı düşer.

Zira yıllardan beri aldatılmış bir İslam dünyası münafık kimliklerin elinde olduğunu hala da sezdirememiş bir gafletle karşı karşıyadır.

Dış mihrakların birer uydusu durumuna düşen bazı İslam devletçikleri ne yazık ki kendi milletini sömürdükleri gibi, emperyalist ülkelere de sömürtüyor ve kendine de bir mevki-i muallayı ne zaman ele geçireceği düşüncesindedir.

Oysaki bu haliyle hiçbir zaman zirveye ulaşma hedefini yakalamadığı gibi tabiri caizse sosyalizm, komünizm veya da emperyalizm gibi kirli anlayışlara köle olmaktan başka da bir yere ulaşamaz.

* * *

İnanın, sevgili okurlar.

Çok yakından hatırladığım kadarıyla…

İki komşumuz olan Irak ve Suriye devletleri muhafazakâr geçinen hükümetlerin elindeydiler.

Ne var ki; içlerine sızan İngiltere, Fransa ve İtalyan ajanlarınının oyuncağı haline geldiler..

Ajanlar onları parmaklarında oynatmaya başladılar.

Nihayet bir adım ileri, iki adım geri, bir kalkış bir iniş derken, bir gece sabahından evvel ansızın sosyalist, Marksist iki tane baasçı generalin kucağına düşürdüler kendilerini.

Birisi Suriye’nin azgın baasçı ve Rusya yanlısı Hafız Esed.

İşte bugünkü Suriye onun eseridir…

Bir devlet, milletiyle beraber yok edildi.

Keza Irak da baas partinin anlayışı paralelinde solcu, Marksist bir ihtilal yapıldı ve Saddam gibi bir hain oraya oturtturuldu.

Mezhepçilik, ırkçılık, inançsızlık devletin temeline yerleşirken, Tarık Aziz gibi bir Ermeni dönmesini danışman olarak aldı ve o Irak devletini Saddamıyla beraber serseri bir top gibi dolaşıp nihayet sert bir duvara çarptırdı.

Saddam da gitti, devlet de gitti, baasçılık da gitti, hiçbir şey kalmadı.

Amerika geldi oraya oturdu.

Hem de; Demokrasi(!) adına…

***

İşte Türkiye'nin hali…

Yıllardan beri düşe kalka bugüne kadar geldi ise de 50 yıldan beri hep muhafazakâr geçinen gayri ciddi iktidarların elinde ve halk oyunu güvenerek vermiştir.

Ama halk bir türlü aradığını bulamamış ve hedefini yakalayamamış…

Bugün Türkiye ne yazık ki büyük bir çaresizlikler içerisinde deyim yerindeyse yörüngesini şaşırmış, başıboş bir gezegen gibi siyasal hayat yaşıyor.

Kimin eli kimin cebinde belli değil..

Kimlerin nereye hizmet ettiği de belli değil.

Halkta büyük bir şaşkınlık içerisinde; "olup-biteni" seyrediyor.

Irak ve Suriye akıbeti..

Allah korusun.

Ama “Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir” derler ya.

En derin saygı ve sevgilerimle.