ÜÇ MAYMUNU OYNAYAN DÜNYA (!) (V)


Evet, sevgili okurlar.

“Zaman gösterdi ki Cennet ucuz değil, cehennem dahi lüzumsuz değil”

Bu söz Üstat Bediüzzaman’a aittir.

Anlaşılan budur ki İslam dünyasının başındaki mevcut bela ve musibetler; pasif kalmış, tembelleşmiş, hazır sofraya konmak isteyen anlayışların galibiyeti sebebiyet vermiştir ve bu yüzden ümmet bu hale düşmüştür.

Böylece yakın tarihimizde başımızdan geçenler, olup bitenler, bu ülke insanına çok ağır maliyetler getirmiştir.

Dört günden beri yazımıza ana başlık olarak kullandığımız “Üç maymunu oynayan Dünya” hem de demokrat dünya adına yola çıkan bir dünya ne çare ki kimliğini yanlış gösteriyor, aldatıyor, kandırıyor ve besleniyor.

Gerçekçilikle, insanlıkla, medeniyetle uzaktan yakından alakası olmayan, her gün biraz daha yamyamlaşan sözde medeni dünya arkasına bakıp da Suriye’den göç eden mağdur, perişan, yoksul ailelerin dramını görse ki zaten şefkat ve merhamet duygularını “Üç maymunu oynayan dünyada” aramak abesle iştigaldir.

Zira bu şefkat, merhamet, acıma duyguları, gerçek insanlık karakteri ve ruhunu taşıyan insanlarda bulunur.

Ama maymun iştahlı dünyanın varlığından bahsederken, şefkat, merhamet, acıma, hürriyet, özgürlük, insanlık sevgisi bu dünyada aramak bize göre insanlığa hakarettir.

Ormandaki hayvanların dahi bir ilke, kural ve kaideleri vardır.

O kaide ve kanun dışında haddini, hududunu aşmazlar.

Ama “Üç maymunu oynayan” sözüm ona medeni dünya, inanın Afrika ormanlarında yaşayan yırtıcı canavarlar kadar olamazlar.

O yırtıcı canavarlar ki kendilerinden daha güçsüz bir hayvana yemek için saldırıyorsa, karnını doyurur, aç olmadığı müddetçe başka hayvanlara da saldırmaz.

Bugünkü maymun iştahlı dünyanın, mağdur, mustazaf, güçsüz İslam dünyası üzerinde oynadıkları oyun, İslam dünyasını adeta kurtlar sofrası durumuna getirmiştir.

O sofranın üzerine oturan o kurtlar, o iştahlı canavarlar bitirinceye kadar kalkmazlar.

Bir ülkeyi bitirdikten sonra iştahları daha da kabarır.

Bu defa Başka diğer bir ülkeye saldırır ve o ülkeyi yok edinceye kadar kanını emer.

Kendilerini de demokrat, hukukun üstünlüğünü yaşayan bir dünya olarak lanse ederler.

İslam dünyasındaki mevcut keşmekeşlikler, kavga, kargaşa, terör, acımasızlık, yapılan katliam suçları, sadece bugüne münhasır değildir.

Yaklaşık yüz-yüz elli sene öncesine göz atmak lazım.

* * *

Osmanlının son döneminde oluşan gizli oluşumlar…

Özellikle cumhuriyetten sonra Türkiye insanının başına musallat olan katliamlar ve terör odakları bunun kanıtlayıcı delilleridir.

Devletin bünyesine, hatta yıldız sarayının içine sokulan Selanik Yahudilerinin ajanları ve ermeni komitecileri tarafından resmileştirilmek istenen İttihat ve Terakki Cemiyetini kurdurmuşlar.

Çok gizli ve sağlam (!) temellere oturtturulan bu parti, Turancılık ve jön Türkçülük adına kurulmuş, ama partinin içinde kozmopolit Selanik Yahudileriyle üç Osmanlı paşalarını da birer maşa olarak kullanmak suretiyle partinin başına getirmişler ve Sultan Abdülhamit’i yok etmişler.

Ondan sonra da her ne kadar kardeşi Sultan Mehmed Reşad’ı oraya koymuşlarsa da tamamıyla Mehmed Reşad’ın saltanat tahtında oturması ancak bir şekilcilikten ibaret olmuştur.

Devletin tüm biçimlendirilmesi ittihatçıların elinde olmuştur.

Her gün biraz daha devleti, Osmanlı Devleti hükümeti olmaktan adım adım Türk kavmiyetçilik asabiyetine doğru sürüklemişlerdir.

Hükümetin kuruluş şekli, artık bir Osmanlı politikası siyaseti değil, kör ırkçılık taassubu üzerine karma Yahudi Selanik dönmelerinden ibaret, gizli Yahudilerle, Ermeni komiteleriyle, piyon durumundaki ittihatçılar tarafından devlet yönetilmiştir.

Ve nihayet durup dururken, devleti Osmanlı olmaktan çıkarmak için, I. Dünya Savaşına sokmuşlardır.

Hiç alıp vereceği olmadığı halde, devlet savaşa zorlanmış.

Basiretsizlik diyoruz ama…

Gerçekten basiretsizlik değil, kasıtlı bir kurnazlık ve satılmışlıktan başka bir şey değildir.

Zira Osmanlı anlayışıyla oluşan Osmanlı İmparatorluğu bünyesinde hâkim olan mefkûre, İslam mefkûresiydi.

Devletin ana çizgisi; yüce İslam dinine hizmetkârlıktı ve bütün İslam dünyası Merkez-i Hilafet olarak bilinen İstanbul hükümetine bağlıydı.

Ama bu hükümette, İttihatçılar ortaya çıktıktan sonra o İslam rabıtası peyderpey gevşetildi.

Başta ordu olmak üzere önemli kurum ve kuruluşlarının arasında Selanik dönmeleri ile Ermeni komitecilerin varlığı söz konusuydu.

Hele hele ne idüğü belirsiz bir Ziya Gökalp’ın Diyarbakırlı olduğu halde, İttihat ve Terakki Cemiyetinin mefkûresini savunan önemli bir gazeteci ve edebiyatçı olması.

Kürt olmayı kendisi zaten kabul etmiyordu, buna rağmen İttihat ve Terakki Cemiyeti içerisinde bulunan Yahudi kökenli Mois Kohen ile çok sıkı fıkı bir işbirliği içerisindeydi.

Hedefi Osmanlının asırlar boyunca Kur’an kültüründen ibaret olan Arap dili Türk dili arasına imtizaç ederek, yani Kur’an dilinden ibaret olan Arapça kelimeleri peyder pey devletin kullandığı dilden tamamıyla tasfiye edilmeye çalışıldı.

Ta ki Osmanlı tamamıyla yıkılıncaya kadar…

Ve yabancı mihrakların işaretiyle kurulan cumhuriyet ve o cumhuriyetin etrafındaki heyet-i mecmuası nihayetinde 1924’te ilk attıkları adım Tevhid-i tedrisat kanunu ile Takrir-i sükun yasasını çıkarmak oldu.

Yani yapılan her uygulama geçerlidir, itiraz edilmez, eleştiri dahi yasaktır.

Demokrasi, insan temel hak ve özgürlüğünün kenarından, kıyısından geçilmiyordu.

Meğerki 1923’te yapılan Lozan Anlaşmasıyla akdedilen sözleşmenin bir bir maddelerinin Türkiye’ye, Anadolu insanına kabul ettirme anlaşmasıydı.

Hatta rivayetlere göre anlaşmanın bir maddesi de;

“Türkiye artık bir İslam ülkesi olmaktan çıkarılarak Hıristiyanlaştırma şekline sokulması” idi.

Keşke o sözleşme bugün devlet arşivinden çıkarılıp, Türkiye ve dünya kamuoyuna açılmış olsaydı.

İçinde neler neler olduğunu inanın tüyler ürperten ve kimin ne kadar bu memlekette ihanet ve hıyanet yaptıkları tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarılacaktı.

Ama ne yazık ki bugüne kadar Osmanlı arşivlerinde kalan o hileli tezgâhlar, bugün devlet arşivlerinin gizli raflarında saklıdır.

İslam hilafetine bağlı olan tüm İslam dünyasının bir bir Osmanlıdan ayrılıp, yine bu itilaf devletleri tarafından kurulan devletçiklerin başına Selanik dönmelerinin direktifleriyle birer ajan, hatta adına da sözüm ona kurtarıcı ajanlar konulmuş ve kurulan İslam devletçikleri ilerleme yerine oldukça gerilemişler, ta bugüne dek.

Birer Kurtlar sofrası durumuna gelmişler.

O günkü o itilaf devletlerinin Türkiye’deki Yahudi dönmelerle işbirliği yaparak böyle bir tezgâhın sonucu bugünkü mevcut dünyanın varlığı meydana gelmiştir.

Allah nasip ederse bugünkü bu yazımızın daha detayını, İttihat Terakki Perver hükümetinin kuruluşundan Milli Mücadele savaşına kadar ve cumhuriyetin kuruluşuna kadar ve 1950’lere kadar, devletin bünyesinde olup bitenlerin ve gizli saklı kalan hıyanet ve ihanetlerinin bir bir, madde madde delillendirerek, arşivlendirerek, belgelendirerek, siz değerli okurlarımızla paylaşma görevini gerçekleştireceğiz.

Ve bu hizmeti yapmaktan gurur duyarız.

Çünkü saklı kalan tarih, geçmişini okumayan bir toplum, hiçbir zaman geleceğini temin edemez, büyüyemez ve her an için bugünkü mevcut oluşumlar ve tehlikeler gibi o ülke, o millet bölünmeyle karşı karşıya kalmaktan kendini kurtaramaz.

* * *

Evet, sevgili okurlar.

Bilindiği gibi 1917’lerde Rus Çarlığı devrildi.

Bolşevizm, Komünizm yerleştirildi.

Ve bu Bolşevizm’i Rusya’ya kabul ettiren Marx, Lenin ve Stalin oldu.

Bu her üç isim de Yahudi asıllı.

Aynı Bolşevizm Fransa ve İngiltere ordusu tarafından 1919’larda Mısır’daki kendine Müslüman Arap görüntüsü veren piyon ve ajanlara kabul ettirildi.

Ve 1920 ile 1923 arasında isim olmasa dahi mana değeri ve uygulaması aynı Rusya ile Mısır paralelinde bir komünist Bolşevizm sisteminin ülkemize de kabul ettirilme planları söz konusu olmuştur.

Bu planların gerçekleştirilmesi ve tahakkuku Lozan Anlaşması direktifi altında yapılmıştır.

O anlaşma bize göre ülkemize ve tüm İslam dünyasına yutturulan bir fitne, fesat ve hezimet akdidir ve sözleşmesidir.

İlerideki günlerde bunu dile getirmeye çalışacağız ki artık zamanı gelmiş ve geçmiş diye düşünüyoruz.

Yoksa bu millet ve bu ülke böyle birbirine bölünmüş, kamplara ayırmak isteyen bazı hain, Bolşevik, komünist ve Ermeni asıllı komiteler, siyasi partiler adı altında serbest hareket edince ülkemiz çok büyük badirelerle karşı karşıya kalabilir.

En derin saygı ve sevgilerimle.